Vorige | Volgende

Gedempte Veert SINT PANCRAS

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

OP ZOEK NAAR UW EIGEN KAVEL VOOR HET REALISEREN VAN UW TOEKOMSTIGE DROOMHUIS? DIT IS UW KANS:

Op het unieke stukje van de Gedempte Veert, op de grens tussen Alkmaar en Sint Pancras, wordt een toekomstig bouwperceel verkocht, waar u de mogelijkheid wordt geboden om -nadat de gemeente het bestemmingsplan heeft herzien- uw eigen woning te realiseren.

De kavel (ca. 585 m²) is prachtig gelegen, omgeven door veel groen en water. De Gedempte Veert wordt getypeerd door de lintstructuur met vrijstaande woningen op riante kavels afgewisseld in een dorpse en moderne architectuur.

Boodschappen doen? Gezellig shoppen? Of genieten van een terrasje? De Alkmaarse binnenstad is binnen enkele fietsminuten te bereiken. Het treinstation Alkmaar-Noord bevindt zich op korte afstand. Hierdoor bent u binnen 30 minuten in hartje Amsterdam.

Het opleveringsniveau van de kavel wordt in goed overleg met de eigenaar afgestemd. De overdrachtsbelasting bedraagt 8% (vanaf 01-01-2021).

De maten van de kavel zijn circa: 13 x 45 meter.

Het plan is dat de gemeente in de nabije toekomst het bestemmingsplan zal aanpassen, waarna een bouwaanvraag voor een vrijstaande woning kan worden ingediend.

Westrand Sint Pancras
De westrand van Sint Pancras ontwikkelt zich van een achterkantsituatie naar een voorkantsituatie. Het gaat daarbij om woningbouw in diepe achtertuinen van tientallen perceeleigenaren langs de Gedempte Veert. De vereniging van eigenaren wil op 58 van de circa 90 percelen een woning bouwen.


PLANNING EN PROCES

In 2011 is de gebiedsvisie vastgesteld door de gemeenteraad van Langedijk. Dit vormt een eerste ruimtelijk kader voor toekomstige woningbouw op de percelen tussen de Benedenweg en de Gedempte Veert.

Begin oktober 2017 zijn de gemeente Langedijk en de coöperatie Gedempte Veert vervolgens een intentieovereenkomst aangegaan voor de ontwikkeling van het gebied. De gemeente heeft (ruimtelijke) uitgangspunten geformuleerd, waarbinnen zij de woningbouwontwikkeling wil faciliteren. Het college heeft op 31 oktober 2017 deze uitgangspunten vastgesteld.

Op 29 januari 2019 is het Stedenbouwkundig Beeldkwaliteitsplan vastgesteld door de gemeenteraad van Langedijk. Hierin is meer op detailniveau beschreven aan welke ruimtelijke kaders de te bebouwen kavels dienen te voldoen. Hierin zijn 76 bouwkavels opgenomen.

Zodra een tweede privaatrechtelijke overeenkomst tussen gemeente en de grondeigenaren is afgesloten, kan een nieuw bestemmingsplan worden gemaakt, waarmee de nieuwe woningen planologisch mogelijk worden gemaakt. Naar verwachting kan dit bestemmingsplan eind 2021 in procedure worden gebracht.

Het stukje perceel valt onder de “Gedempte Veert” plannen, meer informatie is te vinden op de site van de Gemeente Langedijk, www.gemeentelangedijk.nl

- meer informatie: www.gedempteveert.nl
- er dient een bedrag te worden voldaan van circa € 42.000,= aan de coöperatie Gedempte Veert teneinde gezamenlijk met de medebouwers van de Gedempte Veert de infra te realiseren. (leidingen voor energie, water en afvalstoffen)

Alle overige documentatie treft u op: www.gedempteveert0.nl

De prijs is kosten koper, hieronder valt ook de kadastrale splitsing van het perceel.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
direct

Bouw

Bouwtype
N.v.t.

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
585 m²

Indeling

Aantal badkamers
XXX1

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Sint Pancras
Sectie
E
Perceel
1761
Oppervlakte
585 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object